• ĽUDSKÉ TELO

          • Dnes k nám zavítal ujo gitarista NOBO, ktorý si s nami zopakoval všetko, čo už vieme o ľudskom tele. Zábavnou a hudobnou formou vtiahol deti do tajov ľudského tela a spoločne si podrobne prešli jeho stavbu od vnútorných orgánov až po zmysly. Zopakovali sme si tiež farby, geometrické tvary a dni v týždni. Zaspievali sme si mnoho chytľavých a rezkých piesní, ktoré ujo Nobo sprevádzal elektrickou gitarou. Smelí škôlkari ujovi pomáhali a tak si zaslúžili aj malú maškrtu.

            Ďakujeme za pekné spríjemnenie dňa hudbou, tancom a zábavou :)

          • BUBNOVAČKA

          • Práve dnes 20.11.2023 sa organizovalo podujatie v Čechách a na Slovensku s názvom  BUBNOVAČKA - ,,Aby bolo deti lepšie počuť!" Podujatie, ktoré sa pravidelne v novembri realizuje od roku 2014, a jeho hlavnou myšlienkou je upozorniť na dôležitosť ochrany detí pred násilím. Toto pripomenutie sa realizovalo hlasným bubnovaním v čase od 10:00 do 11:00 hod. , a tým sa pripomenulo, že aj hlas detí je dôležitý. 

            Aj naša MŠ sa zapojila hlasným bubnovaním detí na rôzne bicie nástroje, porozprávali sme si o potrebe byť vypočutý, rešpektovaný a chránený. Našim zapojením sme zas obohatili naše vedomie o nové poznatky a zároveň sa začlenili do mapy zúčastnených :)

          • Deň materských škôl

          • Milí rodičia, v sobotu 4.11. bol  deň materských škôl. Malé info k tomuto nášmu sviatku:

            preto tento dátum 4.11., lebo významným medzníkom v dejinách predškolskej pedagogiky na Slovensku sa stal dátum 4. november 1829. V tento deň vznikla a bola založená v Banskej Bystrici prvá detská opatrovňa na území Slovenska. Jej zakladateľkou bola grófka Mária Terézia Brunswická. Česť a vďaka patrí tejto grófke za to, že vystihla špecifikum didaktiky materskej školy už v jej počiatkoch: „Tieto malé deti tak vyučujú, že ani nevedia, že sa učili, a celý čas trávia tak, že si myslia, že sa len hrali.“

                 Ďalším dôležitým medzníkom v slovenskom inštitucionálnom predprimárnom vzdelávaní bolo schválenie zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov, ktorým bola materská škola zaradená do sústavy škôl.

          • Môj šarkan

          • Ukončili sme októbrovú akciu s názvom ,,Môj šarkan". Ďakujeme vám milí rodičia, že ste si našli čas. Teší nás takáto veľká účasť :ň 
            Počas mesiaca sme mali vďaka vám najkrajšie vyzdobené šatne (spolu 75 krásnych originálnych šarkanov)

          • Náš spoločný mesiac OKTÓBER

          • V stručnosti posielame zhrnutie mesiaca OKTÓBER:

            - na dvore MŠ nám pribudli dva vyvýšené záhony, v ktorých si budeme pestovať vlastné bylinky. Veľké ĎAKUJEME patrí pánu PhDr. Baraniakovi V., DiS a jeho družine :)
            - obchodné centrum Klinec v NO zdobil aj náš šarkan,
            - ukončili sme celomesačnú akciu s názvom ,,Môj šarkan" , vďaka ktorej naše šatne zdobilo 75 šarkanov. Ďakujeme za také veľké zapojenie,
            - zapojili sme sa do ,,októbrovej ponožkovej výzvy", vyzbierali sme spolu 50 párov ponožiek. Veríme, že poslúžia ťým, ktorí to potrebujú,
            - využili sme pekné jesenné počasie a dali preteky s vetrom (púšťanie šarkana, beh s vrtuľkami),
            - 16.10. sme oslávili deň výživy,
            - 19.10. naši najstarší predškoláci potešili svojim programom našich dôchodcov v KD,
            -  oslávili sme deň jablka,
            - najstarší škôlkari piekli jablkový koláčik,
            - pripravili sme našim starým rodičom posedenie v MŠ, kde mohli prežiť chvíľku so svojim vnúčikom, či vnučkou. Veríme, že sa potešili programom a pochutnali si na chutnom koláčiku s čajom.