• PONOŽKOVÁ VÝZVA

          • Počas mesiaca október sa zapájame do ponožkovej výzvy. Ide o zber nových ponožiek, ktoré poslúžia všetkým, ktorí ich potrebujú. Stačí doniesť ponožky do MŠ a uložiť ich do zbernej krabice v šatni. Veríme, že aj takouto jednoduchou pozornosťou niekoho potešíme :)

          • MÔJ ŠARKAN

          • Milí rodičia a škôlkári..

            keďže máme mesiac október, pre ktorý je typické  pekné a veterné počasie a neodmysliteľne k nemu patrí púšťanie šarkanov, rozbehli sme našu tradičnú akciu: ,,Môj šarkan". Ak si nájdete doma čas a materiál rôzneho druhu, zhotovte so svojim drobcom šarkana (nemusí lietať!) a prineste ho do MŠ. Vyzdobíme si priestory šatní a budeme sa tešiť pestrosti jesene :)

            Akcia platí do konca mesiaca OKTÓBER, hor sa do práce :)

          • NAŠE PESTOVATEĽSKÉ ZÁHONY

          • Tento týždeň nám pribudli na náš dvor dva vyvýšené záhody plné byliniek. V rámci enviromentálnej výchovy si budeme počas roka vysádzať bylinky a iné rastliny a následne sa o ne starať. Budeme pozorovať ich rast, poznávať ich využitie  a  skúšať ich chute v rámci nášho stravovania v jedálni. Momentálne sú to bylinky ako:

            - Palina dračia
            - Agastache
            - Marulka
            - Rozmarín
            - Bazalka
            - Mäta a
            - Pažítka, z ktorej deti počas vysádzania aj ochutnali :)

            Veeeeľké ĎAKUJEME patrí najmä pánu PhDr.Baraniakovi Václavovi,DiS.- regionálnemu riaditeľovi poisťovne Kooperatíva za vytvorenie a následné zrealizovanie tohto ptojektu pre našu materskú školu. Ďakujeme aj jeho kolegyniam a dobrovoľníkom, ktrorí mu pomáhali  pri realizácii tejto super akcie.
            Tešíme sa, že nám opäť pribudlo niečo, čím môžeme zlepšiť náš výchovno-vzdelávací proces s deťmi a obohacovať ich osobnostný rozvoj.