• Najkrajší snehuliak 3

          • Máme krásnych snehuliakov :)


            (keďže máme už poriadnu nádielku snehu, rozbiehame opäť našu zimnú aktivitku s názom ,,Najkrajší snehuliak", ktorú realizujeme spolu s vami už tretí rok. Preštudujte si pravidlá a hor sa odhŕňať a zhŕňať sneh na pekného snehuliaka)

            Prajeme príjemnú zábavu

          • Koľada

          • Hoci od krásnych Vianoc prešiel už nejeden deň, či týždeň, ich čaro v nás stále doznieva. A dnešnou návštevou sme sa vrátili k týmto sviatkom, i k našim kresťanským zvykom. Našu materskú školu totiž navštívil vdp.farár, spolu s pánom kostolníkom, aby posvätili tento náš ,,príbytok". Pokropenie svätenou vodou, prevoňanie kadidlom a nadpis nad dverami  „C+M+B“, čo znamená Christus Mansionem Benedicat, teda Kristus žehnaj tomuto domu. 

            Ďakujeme za takúto príjemnú návštevu

          • Dieťa a pes

          • Toto bola hlavná téma dnešného dňa pre deti z lienkovej triedy. Dievčatá zo SOŠ veterinárnej ZA (Gabika O. a Karin G.) si v rámci dňa realizovali maturitnú prácu, ktorej hlavnou témou bol vzťah dieťaťa k psíkovi. Škôlkari najskôr pomocou obrázkovej prezentácie spoznávali vlastnosti a prejavy psíka a potom si hovorili o tom, ako sa pri psíkovi správať. Napokon nás na dvore čakala kamarátka Iris - fenka bordelkolie, ktorá nám predviedla rôzne majstrovské kúsky. Veríme, že toto stretnutie bolo pre škôlkárov prospešné a že budú vedieť ako sa vyhnúť prípadnému nebezpečiu pri stretnutí so psíkom. 

            Milí rodičia, v každej šatni nájdete leták s prospešnými informáciami ako vytvárať dobrý vzťah medzi dieťaťom a psom. 

          • Poplatky za stravu

          • Milí rodičia, s účinnosťou od 1.1.2023 platia nové finančné limity, ktoré uhrádza zákonný zástupca dieťaťa/žiaka vo výške nákladov na nákup potravín podľa vekových kategórií stravníkov. Finančné pásma určujúce finančné limity nákladov na nákup potravín na jedno jedlo zverejnilo Ministerstvo školstva na svojom webovom sídle
            v časti ,,školské stravovanie" . 

            Výšku príspevku alebo stupeň finančného pásma v školskej jedálni, ktorej zriaďovateľom je obec určí zriaďovateľ všeobecne záväzným nariadením. Pozrite si tieto podrobné informácie v priloženej prílohe o navýšení stravného, ktoré bude od 1.1.2023.