• OVOCNÝ SAD

          • Keďže máme v okolí MŠ pekné  trávnaté plochy, našlo sa miesto pre vysadenie niekoľkých ovocných stromčekov. Vďaka projektu, ktorý realizovala obec so spoločnosťou KOOPERATÍVA nám zanietenci enviromentálnej výchovy a zamestnanci Kooperatívy na čele s pánom  PhDr.  Baraniakom V., DiS. zasadili štyri ovocné stromky: čerešňu, jablonku, hrušku a slivku. Veríme, že im bude na našej pôde dobre a budeme môcť s deťmi pozorovať ich rast. A po nejakom čase nás hádam potešia sladkými plodmi a príjemným tieňom počas horúcich dní. 

            Výsadba prebehla počas prázdninového dňa, ale aj tá malá skupinka detí potešila návštevníkov piesňami a básňami s jesennou tematikou. A za to dostali všetky deti sladkú odmenu :)

          • ŠARKANIÁDA

          • Z papiera má telíčko, 
               pohladím ho máličko.
            Na šnúrke si lieta v mrakoch,
               vidíš ho aj v panelákoch.
            Mašličky má farebné,
               žlté, modré, červené...

            V piatok bol posledný deň, kedy naši škôlkári mohli doniesť doma vytvoreného šarkana. Tešíme sa, pretože máme krásne vyzdobené šatne a veríme, že ste doma strávili príjemne čas s drobcami pri tejto nápaditej tvorbe. Krásne ste upustili svoju fantáziu a využili naozaj všetko, čo ste mali k dispozícii. Pochvala pre všetkých šikovníkov a pravdaže rodičov, ktorí sa na to s drobcami podujali :) 

            Prajem príjemné prezeranie :)

          • JABLKOVÝ RECEPTÁRIK

          • Úroda na jabĺčka bola tohto roku bohatá a určite každá dobrá gazdinká vie, čo sa z nich dá vyčarovať. 

            Vyhlasujeme akciu ,,Jablkový receptárik", z ktorého budete potom môcť čerpať nové inšpirácie na jablkové dobroty :)
            (nezabudnite splniť všetky úlohy)

          • Nový kamarát

          • Od dnešného dňa máme v MŠ nového kamaráta, ktorý ale nie je škôlkárom ako naši drobci. Je ním suchozemská korytnačka leopardia :)

            Môžete ju navštíviť v priestoroch pri riaditeľni.

            Prosím len o dodržiavanie prísnych pravidiel:

            NEDOTÝKAŤ SA  AKVÁRIA, ANI STOLA!   (Nech nemá z nás šoky a stresy)

            Verím, že bude potešením pre deti, s ktorými si tak obohatíme aj  enviromentálnu výchovu.

             

          • Vitamínové bomby

          • V mesiaci október sa všetko točí okolo záhrad a zberu úrody. Preto sme sa aj my venovali téme ,,Zelenina a ovocie", kde sa okrem hry na ZELOVOC potešili deti aj ovocným šalátom a chutnému jablkovému koláčiku, ktorému neodolal ani jeden škôlkár :)

          • Milión detí sa modlí ruženec

          • Aj tento rok sme sa zapojili do tejto krásnej akcie. Modlitba je pre dieťa ťažká, pretože ju musí vedieť precítiť a donútiť sa k nej. Ale spolu s kamarátmi a s vedomím, že je to pre iných kamarátov, ktorí to potrebujú to išlo s krásnym pokojom a precítením. Najstarší škôlkári sa zapojili do modlenia ruženca, s mladšími sme si porozprávali o modlitbe. Aj jednoduchým detským spôsobom sa dá rozpávať s Bohom, či s anjelom...poďakovať za krásny prežitý deň, za ľudí okolo, starkých, ktorí s nami trávia čas, za kamarátov, za hračky, dobré jedlo...za mier. Pre mnohých jednoduché, bežné veci, ktoré si ale človek začne vážiť, keď o ne príde.

          • Môj šarkan

          • Mesiac október je spojený s veterným počasím a tým aj s poletujúcimi šarkanmi. A aby sme si spestrili šatne našej materskej školy, vyhlasujeme akciu s názvom ,,Môj šarkan". 

            Keď budete mať čas, zozbierajte rôzne materiály, ktoré doma nájdete a so svojim malým škôlkárom sa troška realizujte...vytvorte nejakého šarkana.
            Vôbec nemusí lietať, stačí že ho dopravíte do škôlky :)

            Akcia končí 28.10.2022

            Prajeme peknú zábavu :)

             

          • Jesenné šantenie a upratovanie

          • Konečne sa nám počasie umúdrilo a môžeme sa tešiť z krásneho babieho leta. Nielen slnečné lúče, ale i  svieži vzduch a farebnosť listov nás vylákala von. K tomuto ročnému obdobiu patrí neodmysliteľne šantenie vo vetre, ale i upratovanie a prípravy na zimu. Tak sme aj my využili tieto dni a vybrali sa o preteky s vetrom. 

            A keďže v jeseni upratoval lístie aj deduško Večerníček, zobrali sme do rúk náradie a hor sa do práce :)

             

          • Začiatok školského roka 2022/2023

          • Milí rodičia, niekoľko d5ležitých informácií k začiatku školského roka 2022/2023:

            - prevádzka MŠ Hruštín je od 6:30 do 16:00 hod. Mimo tento hraničný čas sa v priestoroch nesmie nikto okrem personálu pohybovať,
            - o 8:00 hod. sa priestory zamykajú. Ak viete, že kvôli vyšetreniam alebo z iných vážnych dôvodov prídete neskôr, treba to oznámiť deň vopred učiteľke,
            - komunikácia s učiteľkami cez FB a messenger je zrušená - zakázaná. Pre komunikáciu je stránka edupage, ktorú si treba aktivovať. Boli vám vygenerované heslá, ktoré sa odoslali na vaše maily. Je dobré mať aplikáciu stiahnutú v mobile, tak sa k vám dostanú informácie skôr. V prípade problémov mi zavolajte 0901 706 637,
            - stále platia niektoré protikovidové nariadenia: dezinfekcia rúk pri vchode, vstup do priestorov majú povolené len bezpríznakové osoby (žiaden kašel, výtok z nosa a očí, horúčka,..), zákaz nosiť hračky a predmety z domu.
            V prípade akýchkoľvek zmien nariadení budete včas informovaní,
            - pri nástupe vypíšete tlačivo ,,vyhlásenie o bezpríznakovosti" a odovzdáte učiteľke na triede. Tlačivo nájdete v pondelok v šatni. Vždy, keď budete doma viac ako 3 dni (víkendy sa nerátajú), toto tlačivo musíte odovzdať.
             
            POPLATKY:
            - rodičovský poplatok 15 eur / platí sa na určené číslo účtu do 15 -teho dňa v mesiaci. Neplatia ho deti, ktoré majú rok pred nástupom do školy,
            - hygienické potreby 10 eur/ poplatok za prací prášok, toaletný papier, hyg.vreckovky, mydlo, dezinfekcia. Poplatok odovzdáte učiteľke na triede ,
            - balíčky pre deti 10 eur/ balíček na Mikuláša, maškarný a deň detí. Poplatok odovzdať učiteľke na triede
            - pracovné zošity/ jeden zošit = 1 euro, deti 1.,2. a 3. triedy budú mať tri pracovné zošity, najmladšie deti len jeden zošit. Poplatok odovzdať učiteľke na triede,
            - platby za stravu /platí sa na určené číslo účtu do 15-teho dňa v mesiaci. Sumu nájdete vždy na stránke edupage.

            POTREBY PRE DIEŤA: všetky veci škôlkarovi  podpíšte!
            - pyžamko
            - papučky/ dieťa musí mať pevnú obuv
            - rezervné oblečenie, ktoré necháte v skrinke (spodné prádlo, pančuchy, tepláky, tričká, ponožky)
            - gumáky (nie sú povinné)
            - nenechávajte v skrinkách žiadne jedlo, sladkosti, pitie.

             

            Počas mesiaca august sa realizovala prerábka socialneho zariadenia  4.triedy/najmenšie deti. Vzhľadom na to, že boli práce na niekoľko dní pozastavené  (z dôvodu zdravotných problémov), nie sú dokončené niektoré detaily. Všetko je ale funkčné, len určité veci sa budú postupne dokončovať. Ďakujem za pochopenie.
             

            Tešíme sa :)


                                

          • ZRPŠ

          • Milí rodičia, dňa 31.8.2022 (streda) o 15:00 hod. sa v priestoroch jedálne bude konať ZRPŠ.

            INFO:

            Neuhrádzajte zatiaľ žiadne poplatky, ktoré vám naskočia na stránke Edupage.

          • Prevádzka MŠ počas leta

          • Milí rodičia, prevádzka MŠ Hruštín počas letných prázdnin je skrátená, tj.od 6:30 do 15:30. Pamätajte na to prosím. Len v pondelok 4.7.2022 bude  prevádzka  do 15:00 hod. 

            Spoločné fotky dostanete už v septembri, novopečeným školákom ich pošlem do ZŠ.

            V mene celého kolektívu vám prajem príjemné prežitie letných prázdnin, veľa zážitkov, pohody a v septembri sa s niektorými opäť vidíme :)

             

          • Pamätníček

          • Pamätáte?... ,,Môj pamätník v úcte majte, stránky z neho netrhajte...."
            Tento školský rok sme si vytvorili projekt s názvom ,,Pamätníček", v ktorom verím, že budeme pokračovať aj po ďaľšie roky. Pamätníček dostali najstaršie deti predškolského veku a ich úlohou bolo postupne každému kamarátovi nakresliť na pamiatku do pamätníčka obrázok. Verím, že keď si pamätníček budú listovať po niekoľkých rokoch, vybavia sa im len pekné spomienky na kamarátov a materskú školu.

          • Beseda s ujom lesníkom

          • O tom, čo všetko sa skrýva v našich lesoch a o starostlivosti o les   sme si porozprávali a zopakovali s ujom Ľubom - lesníkom. Teraz už  budeme vedieť, že zo srnca nikdy nevyrastie jeleň, aký je rozdiel medzi parohami a rohami a hlavne ako sa máme správať v lese. Ďakujeme veľmi aj za ukážku niektorých trofejí a za malé prekvapenie v podobe magnetky a balónikov :)

          • HOKI POKI u nás na návšteve

          • Po dlhom období nás opäť navštívili títo naši kamaráti.. Hoki a Poki. A keďže sa ešte stále nájde niekto, kto nemá úctu k vzácnemu chlebíku, previedli nás úmornou cestou od zrnka k chutnému chlebíku. Každý už určite pozná podrobný postup vzniku tohto chutného pečiva. A keďže tá cesta vzniku je úmorná a ťažká, budeme mať úctu k chlebíku a nebudeme ho len tak pohadzovať a plytvať ním..

          • Sanitka v MŠ

          • Tento týždeň sme zakončili pekným dňom, ktorý nám určite zanechal nielen silný zážitok, ale i mnoho nových vedomostí. Navštívila nás záchranná zdravotná služba, vďaka ktorej sme mali možnosť vidieť sanitku nielen zvonka, ale i zvnútra s celým vybavením. Ujo záchranár nám dopodrobna poukazoval všetky dôležité veci, ktoré sú potrebné pre záchranu života. Napokon sa škôlkári mohli previezť, ba dokonca pustiť sirénu :)

            Ďakujeme za tento zážitkový deň ujovi záchranárovi Matejovi a záchrannej zdravotnej službe BA.

          • Dovidenia milá škôlka....

          • Aj týmito slovami z peknej piesne sa s nami a s našou materskou školou rozlúčili naši najstarší škôlkári, ktorých už od septembra čaká škola. Pekným programom, ktorý s nimi pripravili pani učiteľky ukázali, čo všetko už vedia.

            Po takomto výkone každý dostal osvedčenie o absolvovaní predprimárneho vzdelania a malé prekvapenie,ktoré veríme, že ich potešilo a plne ho využijú počas svojich školských povinností. Napokon si všetci pomaškrtili na sladkej torte :) 

            Prajeme vám milí naši škôlkári, aby škola bola pre vás hračkou a  aby vás tešili nové vedomostí a kamarátstva. 

          • Milí OTECKOVIA

          • Ten náš tato najlepší je, môžu nám ho závidieť.
            Život vždy s ním zábavný je, rozveseliť hneď nás vie.
            Dnes mu chceme za to veľkú vďaku vyjadriť.
            Že je taký super tato, netromfne ho veru nik! 

             

          • Moje malé zvieratko

          • Zapojili sme sa do výtvarnej súťaže, ktroú organizovalo CVČ Maják v Námestove. Deti mali kresliť svoje najobľúbenejšie zvieratko.. a máme aj víťazov :)

            Tešíme sa

          • Malí rezbári

          • Naši malí škôlkári sa vybrali na vychádzku, kde chceli poznávať ulice Zamostu. A mali to šťastie, že ich do svojej dielne pozval sám ujo rezbár .. v obci známy ujo Šeliga :)

            Deti si pozreli krásne diela z dreva a vyskúšali si aj , aké je ťažké niečo také krásne vytvoriť kladivom a dlátom.

            Ďakujeme veľmi ujovi Šeligovi za taký krásny zážitok

          • Divadelníci zo ZŠ

          • Milé divadelné prekvapenie pre nás pripravila trieda štvrtákov pod vedením p.uč. Poljakovej. Veselé divadelné prevedenie príbehov nezbedného dievčatka s menom Pipi dlhá pančucha vyčarili na tváričkách škôlkárov úsmev a potešenie. Pipi v rýchlosti navštívila školu a cirkus, kde si stihla nájsť kamarátov a naučiť sa aj niečo nové.

            Ďakujeme kamarátom zo školy za krásne spestrenie dňa a tešíme sa aj na budúce :)