• Výlet do knižnice

          • Keďže máme marec - mesiac knihy, vybrali sa naši najstarší predškoláci na exkurziu do knižnice Antona Habovštiaka v Dolnom Kubíne. Krásne detské oddelenie dýchalo nielen tajomnom z toľkých kníh, ale i rozprávkovým kúzlom. Po zoznámení sa s milými tetami knihovníčkami si prezreli priestory plné krásnych a zaujímavých kníh. Spoznali príbeh medvedíka, ktorý stratil med a nazreli aj do tajomnej miestnosti  - trezora, kde má knižnica uložené vzácne kúsky. Dokonca mali možnosť vidieť najväčšiu a zároveň najmenšiu knihu
            v knižnici. Veríme, že toto bude pre deti dobrá motivácia vytvoriť si pozitívny vzťah ku knihám a čítaniu :)

          • Oznam o zmene rodičovského poplatku

          • Vzhľadom na nárast cien energií a rôznych spotrebných materiálov, zastupiteľstvo obce Hruštín vydalo Dodatok č.1 k Všeobecnému záväznému nariadeniu č.2019, ktoré je  o určení výšky finančných príspevkov na čiastočnú úhradu nákladov na výchovu a vzdelanie, kde sa mení príspevok za pobyt dieťaťa v MŠ nasledovne:

            -za pobyt dieťaťa v Materskej škole zriadenej obcou Hruštín prispieva zákonný zástupca dieťaťa na čiastočnú úhradu výdavkov na jedno dieťa sumou:   a) 15 eur/ mesačne, počas školského roka (sept.-jún)

                                                                               b)   1euro/denne, počas letných prázdnin (júl-aug.)

            - Dodatok nadobúda účinnosť od 1.4.2022.

             

          • Náš Maškarný bol veru príma..

          • Konečne prišiel deň, na ktorý sa naši škôlkari veľmi tešili. Deň, kedy nám namiesto našich drobcov prišli do MŠ rôzne postavičky z rozprávok, zvieratká, princezné či iní hrdinovia. Takto sa nám so smiechom a iskričkami v detských očkách začal Maškarný ples. Prežili sme si deň plný zábavy, súťaží a disco tanca. Na obed sme sa posilnili chutnými fašiangovými šiškami, ktoré nám pripravili tety kuchárky a vyčerpaní zaspali hádam aj tí, ktorí spať nechcú. Ďakujem mamičke Paťka K., ktorá nám bola urobiť krásne fotky (po spracovaní vám budú sprostredkované). Verím, že deti prežili opäť krásny deň a budú mať peknú spomienku :)