• Rozlúčka predškolákov

          • Do galérie Rozlúčka predškolákov boli pridané fotografie.

            A takto sme sa rozlúčili s našimi najstaršími kamarátmi... Hoci to bolo tentokrát bez rodičov, vystúpenie si užili všetci ostatní škôlkári. Po rozlúškovej piesni sme si spoločne zaspievali známe detské pesničky a potom
            s úžasom sledovali, čo všetko si kamaráti zapamätali z krúžku angličtiny. Prišla sa rozlúčiť aj pani angličtinárka, ktorá sa deťom venovala počas roka a každému odovzdala vysvedčenie a maškrtu. 

            Potom každý náš ,,velkáč,, (tento rok to bolo 23 detí) dostal tašku s prekvapením a pomaškrtil si na výbornej torte. Veríme, že prekvapenie potešilo každého a vďaka knižke a fotke budú na našu MŠ len pekne spomínať. Nezostáva nám nič iné, len im popriať veľa úspechov a chute do práce malého žiačika :) 

          • Prevádzka MŠ Hruštín od 1.06.2020

          • MIlí rodičia, našu MŠ otvárame od pondelka 1.06.2020. Keďže je mnoho nariadení, ktoré musíme dodržiavať, pozorne si článok prečítajte:

            - prevádzka MŠ bude od 6:30 do 15:30 hod.

            - vzhľadom na podmienky MŠ sú niektoré deti preradené do inej skupiny (aby sa zabránilo vzájomnému stretávaniu detí rôznych skupín),

            - triedy sú premiestnené, v prvý deň nájdete zoznam detí na vchodových dverách,

            - prevzaté budú len nahlásené deti.

            Povinnosti zákonného zástupcu:

            - v prvý deň príchodu priniesť prehlásenie o zdravotnom stave dieťaťa (príloha č.1), kde podpisom každý deň  potvrdzujete a zaväzujete sa  za zdravotný stav dieťaťa, (ak je možné, tlačivo si vytlačte, podpíšte a odložte si ho potom do skrinky dieťaťa, každé ráno treba podpísať!),

            - po každom prerušení dochádzky dieťaťa, ktoré trvá viac ako 3 dni je potrebné priniesť (alebo v MŠ podpísať) vyhlásenie o tom, že dieťa neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá karanténne opatrenia (príloha č.2),

            - dieťa môže sprevádzať len osoba  z tej istej domácnosti,
            - počas pobytu v MŠ nosiť povinne rúško,
            - dodržiavať medzi sebou vzdialenosť 2m,
            - v šatni budú max. dvaja rodičia s deťmi, 
            - max. 10 minút sa môžete zdržiavať v priestoroch MŠ ,         
            - pri vchode dezinfikovať ruky dezinfekčným prostriedkom sebe aj dieťaťu,
            - priniesť rezervné rúško dieťaťu, ktoré necháte v skrinke,
            - nenosiť žiadne predmety (hračky) z domu,
            - dieťaťu bude pri vchode do MŠ odmeraná telesná teplota, v prípade ak bude teplota väčšia ako 37,2 st.C, dieťa vám neprevezmeme,
            - pri vstupe do triedy učiteľka kontroluje zdravotný stav dieťaťa, dieťa neprevezme ak bude mať dieťa niektorý
            z prejavov ochorenia (poriadne si preštudujte tlačivo-príloha č.1),
            - ste povinní náhlasiť akékoľvek ochorenie, nariadenú karanténu dieťaťa.

             

          • Milí rodičia,

          • keďže spolupracujeme s CPPPaP a majú tiež veľké starosti o rozvoj vašich detičiek, máte tu pekné videá ako zabaviť a zároveň nenápadné rozvíjať schopnosti svojich detí.

            Okrem toho je tu informácia pre rodičov, ktorí zvažujú pre svoje dieťa odklad povinnej školskej dochádzky. 

             

            ZÁPIS DO 1. ROČNÍKA a POSÚDENIE ŠKOLSKEJ SPÔSOBILOSTI

            Milý rodičia, čaká vaše dieťa v tomto školskom roku zápis do 1. ročníka, no nie ste si istí, či vaše dieťa spĺňa všetky predpoklady? Každý rodič, ktorého dieťa dovŕši do 31. augusta 2020 vek 6 rokov, je povinný ho zapísať do základnej školy.

            V tomto školskom roku, vzhľadom k mimoriadnej situácii a opatreniam týkajúcich sa prevencie pred šírením infekcie COVID – 19 bude zápis prebiehať za iných podmienok, než zvyčajne.

            - Na zápis prídete do školy sami, bez vášho dieťaťa. Zápis prvákov bude prebiehať v čase od 15. apríla 2020 do 30. apríla 2020 (konkrétne termíny určí zriaďovateľ ZŠ).

            - Na zápis musíte prísť aj vtedy, keď predpokladáte, že vaše dieťa bude mať odklad začiatku plnenia povinnej školskej dochádzky. Dieťa síce zapíšete do ZŠ, ale zároveň požiadate o odklad začiatku plnenia školskej dochádzky.

            - Súčasťou žiadosti o odklad býva štandardne odporúčanie všeobecného lekára pre deti a dorast a odporúčanie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie (CPPPaP). Je však mimoriadna situácia a tieto odporúčania sa pri zápise nebudú vyžadovať. Odporúčania však musíte doručiť dodatočne, najneskôr do štyroch týždňov od skončenia mimoriadneho prerušenia školského vyučovania.

            - Posúdenie odkladu školskej spôsobilosti môže byť realizované iba osobne a výlučne individuálnou formou v zariadení výchovného poradenstva a prevencie (CPPPaP). To bude možné až po ukončení mimoriadnych opatrení, najneskôr do štyroch týždňov od skončenia mimoriadneho prerušenia školského vyučovania.

             

            PRETO VÁS, MILÍ RODIČIA, PROSÍME, AK MÁTE POCHYBNOSTI O TOM, ČI VAŠE DIEŤA ZVLÁDNE NÁROKY ŠKOLY, môžete sa poradiť, prípadne ho objednať na psychologické vyšetrenie školskej spôsobilosti:

            1. telefonicky na čísle: 0911 127 11

            2. mailom: cpppapno@cpppapno.sk

            Do mailu prosím uveďte:

            meno a priezvisko dieťaťa, dátum narodenia dieťaťa, meno rodiča/ zákonného zástupcu, adresu trvalého bydliska, telefonický kontakt na rodiča/zákonného zástupcu, ak dieťa navštevuje MŠ – uveďte ktorú.

            Po obnovení prevádzky nášho zariadenia sa vám ozveme, a vaše dieťa vyšetríme.

            Sledujte prosím našu web stránku: www.cpppapno.sk, kde budeme postupne pridávať videá a rôzne materiály, ktoré Vám môžu byť nápomocné pri rozvíjaní Vášho dieťatka - predškoláka.

            ON–LINE testovanie NIE JE MOŽNÉ V ŽIADNOM PORADENSKOM ZARIADENÍ. Takto získané údaje o vašom dieťati by boli do značnej miery skreslené.

            TEŠÍME SA NA OSOBNÉ STRETNUTIE 

            Zamestnanci CPPPaP Námestovo

          • Prijímanie detí do ZŠ

          • Milí rodičia, vzhľadom na situáciu, ktorá v tomto čase hýbe celým svetom, vám dávam do povedomia dôležité informácie ohľadom zápisu na povinnú školskú dochádzku (do ZŠ).

            Navštívte prosím stránku ZŠ https://zshrustin.edupage.org/ . Na hlavnej stránke nájdete sekciu ,,elektronická prihláška" . Stačí rozkliknúť, vyplniť všetky údaje o vás a dieťati a poslať. Nemusíte prihlášku tlačiť a posielať iným spôsobom. 

            V prípade, že zvažujete u svojho dieťaťa odklad povinnej školskej dochádzky, je potrebné to tam označiť. Správy od špecialistov, ktorí sa zaoberajú touto problematikou sa budú dokladať dodatočne (hneď, ako to situácia umožní). 

             

          • USMERNENIE

          • Milí rodičia, MŠ HRUŠTÍN bude od pondelka 16.03.2020   ZATVORENÁ, a to do ODVOLANIA.

            Na základe rozhodnutia hlavného hygienika a záverov Ústredného krízového štábu SR, ktoré je zapríčinené šírením respiračného ochorenia vyvolaného novým koronavírusom COVID-19 sa prerušuje vyučovanie na školách a školských zariadenia až do odvolania.

          • Maškarný ples

          • ,,Čo je to za čudná tvár,..." 

            Obdobie Fašiangu, ku ktorému patria dobroty, hudba, tanec a najmä masky. Aj v našej MŠ sa naši škôlkári premenili na rôzne bytosti...krásne princezné, rytieri a bojovníci odrazu zaplnili naše triedy. Na začiatok sme sa posilnili výbornými fašiangovými šiškami, ktoré nám pripravili tety kuchárky. A potom na nás čakali noví kamaráti  Hoki a Poki, ktorí k nám prišli až z ďalekého Popradu, aby nám krásnym náučným divadielkom predviedli, aký má byť naozajstný kamarát. 

            Až potom začala masková rošáda :)  ... v rytme tanca, zábavy, bubliniek a disco svetiel sa masky do chuti vyšantili. Obed potom omnoho lepšie chutil a lehátko bolo potešením aj pre nespáčov... 

            Ďakujem celému kolektívu za prípavy a veríme, že si deti deň naplno užili :) 

          • Testovanie školskej spôsobilosti

          • 5.02.2020 (streda) sa v MŠ bude realizovať testovanie školskej spôsobilosti. Testované budú deti predškolského veku, ktoré sú pred zápisom do ZŠ. Realizujú ho pracovníčky z CPPPa P z Námestova, bez účasti rodičov, počas pobytu detí v MŠ.

            Priebeh : -spoločné testovanie detí zamerané na grafomotoriku.
                           -individuálne testovanie detí,
                   - individuálna konzultácia rodičov s pracovníčkami CPPPaP, sprostredkovanie informácií o výsledkoch testovania.

            V triede budete mať možnosť sa zapísať do tabuľky na termín, ktorý vám bude vyhovovať.

          • Hudobne o ľudskom tele

          • Do galérie Hudobne o ľudskom tele boli pridané fotografie.

            Opakovanie je matkou múdrosti a preto sme si aj my zopakovali všetko, čo už vieme o ľudskom tele. A bolo to o to zaujímavejšie, keď nás tým sprevádzal gitarista Nobbo. Pomocou piesní a hádankových aktivít zaujal a potešil našich škôlkarov. Aktívne deti dostali sladkú odmenu a na záver si všetci zaspievali a tancom rozhýbali svoje telíčka.

          • Vianočná besiedka pri stromčeku

          • ,,Svieť nám stromček jagavý..." Opäť nám rýchlo ubehol čas, ubehol december plný predvianočných príprav a my sme sa napokon stretli na vianočnej besiedke, aby sme si tak ešte zlepšili náladu a atmosféru
            z prichádzajúcich Vianoc. Progamom  plným vianočných piesní a básní potešili naši škôlkári srdce a ostatné zmysly, a chutným perníkom potešili naše tety kuchárky zas maškrtné jazýčky :)   

          • Návšteva svätého Mikuláša

          • ,,Mikulášku dobrý strýčku..." 

            Presne takýmito peknými slovami privítali vzácnu návštevu naši škôlkari. Zaparkoval svoje sane na kopci a so svojimi pomocníkmi - čertíkom a anjelikom k nám zavítal tento milý, starý pán. Aj keď sa ponáhľal do inej materskej školy, povenoval sa aj nám a potešil nás balíčkami s prekvapením. A naši škôlkárski huncúti? Sľubovali, že budú poslúchať, všetko pekne zjedia a pravdaže si poctivo na lehátku oddýchnu... no, uvidíme :) a dúfame, že nebudeme musieť volať čertíka na návštevu.

          • Kamarát OLAF

          • ,,Kde sa vzal, tu sa vzal, v predajni Nataly zrazu OLAF stál..." Hoci nám napadalo len málo snehu, to nášho kamaráta zo Snehového kráľovstava neodradilo a predsa nás prišiel po roku opäť pozdraviť. Na jeho privítanie sme s deťmi pripravili pekné prácičky, za ktoré nám on na oplátku dal balíčky so sladkým prekvapením. Aby mu s nami bolo dobre, zaspievali sme mu zimné pesničky a kto mal z drobcov odvahu, daroval mu hrejivé objatko, ktoré má Olaf tak veľmi rád :)

            Ďakujeme predajni Nataly, pánovi  Prílepkovi a tete Danke za taký krásne prekvapenie.

          • Pečenie medovníkov II.

          • Dnes zas nastúpili svoju pekársku štafetu naši starší škôlkari (1. a 2. trieda). Pri speve vianočných pesničiek a kolied navykrajovali mnoho krásnych medovníčkov a našou škôlkou sa opäť šírila krásna sladká vôňa. Tety kuchárky nám všetky medovníčky počas pečienia pristrážili a nám neostáva nič iné, len sa tešiť na ich zdobenie a koštovku :)

          • Pečenie medovníčkov

          • December sme začali ako sa patrí..najmenší škôlkari (3. a 4. trieda) sa zahrali na malých pekárov a napiekli krásne chutné medovníčky. Namiesili ame si cesto, ochutnali či je dosť sladké :) a každý si vykrojil niekoľko krásnych vianočných dobrôt. 

          • Predvianočná nálada

          • Advent, advent, štyri sviece, jedna sa nám už trbliece...

            Takto krásne sme začali adventné obdobie  plné príprav a očakávania Vianočných sviatkov. Listy Ježiškovi sme už poslali, o dobrých skutkoch sme si povedali a teraz už len vždy nejaký urobiť a potešiť nie len sebe, ale i niekoho blízkeho a najmä Ježiška :)  A už len s chuťou a nadšením v detských očkách sa pustiť do decembrových príprav a  zážitkov... 

          • Šarkany v MŠ

          • Do galérie Šarkany v MŠ boli pridané fotografie.

            Jeseň nám pomaly končí a tlačí na nás pochmúrnym počasím.  V našich chodbách sa ale tešíme náletu  krásnych šarkanov. Zas sme nevystihli pekné počasie na púšťanie šarkanov, ale toto je, myslím, krásna náhrada  :) Pochvala patrí všetkým zapojeným..ako malým tak i veľkým a rodičom, ktorí sa museli premôcť a takto krásne sa s drobcami realizovať ;)

          • Rozlúčka s MŠ

          • ,,Dovidenia milá škôlka, my už nie sme malí..." aj touto piesňou sa s materskou školou lúčili naši najstarší škôlkari. Niektorí tu strávili rok, iní dokonca štyri, ale veríme, že budú mať len pekné spomienky na toto obdobie detstva :)

          • Malí hrnčiari

          • Do galérie Malí hrnčiari boli pridané fotografie.

            ,,Remeslo má zlaté dno" .. hoci malým drobcom je ešte ťažké pochopiť túto múdru vetu, mohli si ale vyskúšať aká dokáže byť naozaj ťažká takáto krásna  práca. Vypracovať si svojimi ručičkami hlinu a potom z nej vytvárať krásne umelecké diela. Pre deti je ťažké obsedieť dlhšie ako hodinu, ale takáto krásna aktivitka ich zaujala natoľko, že ani nevedeli ako ubehli dve hodiny.. :) Vo štvrtok tento mini ,,hrnčiarsky kurz" čaká našich ďalších škôlkarov a tešíme sa na ďalšie krásne výtvory :)