• Výlet našich veľkých škôlkarov

          • Do galérie Výlet našich veľkých škôlkarov boli pridané fotografie.

            Keďže sú v našej MŠ posledný rok, ako rozlúčku naši najstarší predškoláci absolvovali výlet na Oravskú železničku. Okrem zážitku z jazdy autobusom ich čakalo mnoho iných prekvapení. Cestovanie vláčikom krásnou prírodou, v ktorej boli zatúlané aj mnohé rozprávkové bytosti. Cesta končila pri  oravskej chalúpke, v ktorej mohli vidieť predmety a spôsob života našich predkov. Hladní sa posilnili výborným obedíkom, a v MŠ si napokon osladili jazýčky chutným nanukom. 

          • Motýlia záhrada

          • Do galérie Motýlia záhrada boli pridané fotografie.

            Aj tento rok k nám dorazili malé húseničky Bábôčky pávookej, ktorých rast sme spoločne sledovali. Z malých húseniek rýchlo vyrástli veľké, ktoré sa nám zakuklili a napokon sa vyliahli krásne motýle. Posilnili sme ich troška jabĺčkom a sladkou vodou a pustili ich do voľnej prírody... :) 

          • Deň detí

          • Do galérie Deň detí boli pridané fotografie.

            Ako inak osláviť DEŇ DETÍ ako zábavou, smiechom, hudbou a kopou aktivít, ktoré potešia deti. Počasie nám prialo, tak po chutnej desiate sa naši najstarší škôlkari vybral na pozorovaciu túru a mladšie deti sa mohli dochuti realizovať na dvore našej MŠ... :) 

          • Deň matiek

          • Do galérie Deň matiek boli pridané fotografie.

            ,,Do ruky Ti kvietok vkladám, moja milá mamička,
            a tiež z veľkej lásky dám Ti,horúci bozk na líčka..."

            Kyticu plnú básni, piesní a tančekov pripravili pre mamičky a babičky deti spolu s pani učiteľkami, ktoré prezentovali v MŠ na ,,Deň Matiek". S nadšením a úsmevom sa hosťom predviedli a napokon obdarovali mamky nielen bozkom ale i malým prekvapením. 

          • Princezná Rozmarínka

          • Do galérie Princezná Rozmarínka boli pridané fotografie.

            Kde bolo, tam bolo, bolo raz jedno kráľovstvo, v ktorom starý dobrý kráľ vychovával svoju krásnu ale premazanú kráľovskú dcéru Rozmarínku. Vždy chcela mať nové šaty a keď dostala pozvanie na bál, jej fantázia nemala konca kraja...Keď si zažiadala šaty z pšenice, to už bolo priveľa nielen pre kráľovského otca ale i pre celé obyvateľstvo, pretože kvôli jej rozmarnosti potom dlhé obdobie nemali múku na chlieb a koláče. Ale ako každá rozprávka končí dobre, aj táto...princezná bola potrestaná tým, že jej pšenica začala rásť na tele a až keď dozrela, princezná ,,rozumovo dozrela,, tiež a dovolila aby ju pšenice zbavili. A opäť si mohli všetci pochutiť na dobrom vzácnom chlebíku..

          • O psíčkovi a mačičke

          • Do galérie O psíčkovi a mačičke boli pridané fotografie.

            Už aj malí škôlkari poznajú veľmi známy príbeh o psíčkovi a mačičke. Hoci sa tieto dve zvieratká v reálnom živote veľmi nekamarátia, v rozprávkovom svete to môže byť inak. Zo začiatku pravdaže tiež nechceli o kamarátstve ani počuť, ale to, že museli spoločne žiť v jednom domčeku ich doviedlo k tomu, aby sa navzájom dokázali tolerovať a pomáhať si. A deti mali možnosť vidieť ako môže vzniknúť priateľstvo pokiaľ sa naozaj chce...Svojim hereckým výkonom nás potešili herci z divadla príbeh zo Žiliny.

          • Besiedka s poľovníkmi

          • Do galérie Besiedka s poľovníkmi boli pridané fotografie.

            Keďže máme apríl - mesiac lesov, prišli nás opäť navštíviť ujovia lesníci, ktorí nám porozprávali mnoho o lese a najmä o zvieratkách, ktoré v ňom žijú. Priniesli nám ukážky niektorých zvierat, parohov a dokonca aj pušku a vábničky, ktoré si deti mali možnosť aj vyskúšať. Na záver sme si mohli pozrieť zblízka a dotknúť sa niektorých ich ukážkových pomôcok. Ďakujeme za ochotu milým pánom a verím, že deti boli obohatené o nové informácie a zážitok.

          • Fotenie a divadielko o Palculienke

          • Do galérie Fotenie a divadielko o Palculienke boli pridané fotografie.

            V našej MŠ sa realizovalo fotenie detí a potom sme si moli oddýchnuť pri divadielku o Palculienke, ktoré nám zahrali bezplatne. Fotografie budú hotové v priebehu mesiaca máj a ich kúpa je nezáväzná. Z balíčka je možné si vybrať a doobjednať fotografie, ktoré budete chcieť.

          • Návšteva ZŠ

          • Do galérie Návšteva ZŠ boli pridané fotografie.

            Blíži sa nám termín zápisu do ZŠ, preto aby naši najstarší predškoláci nemali strach a obavy z tohto dňa, vybrali sa na kamarátsku návštevu k prvákom do ZŠ. Vyskúšali si sedenie za školskými lavicami, prezreli si šlabikáre a predviedli ako poznajú niektoré písmenká a číslice. Veríme, že mali príjemný zážitok a takto v nich len vzrástlo nadšenie pre vstup do školy :)

          • ZÁPIS DETÍ DO MŠ na rok 2019/2020

          • Zápis detí do MŠ na rok 2019/2020

             

            Vzhľadom na novelu školského zákona, týkajúcu sa § 20 ods. 2, v ktorej sa zmenil termín zápisu detí na plnenie povinnej školskej dochádzky na čas od 1. apríla do 30. apríla a zároveň na základe odporúčania MŠVVaŠ SR, aby bola zabezpečená nadväznosť zápisov do základnej školy a následne do materskej školy a aby bolo možné pri prijímaní detí zabezpečiť voľné kapacity pre deti s odloženým začiatkom plnenia povinnej školskej dochádzky oznamujeme, že prijímanie žiadostí do materskej školy Hruštín na školský rok 2019/2020 sa uskutoční v termíne

            od 01.apríla 2019 do 30.apríla 2019.

            Žiadosť do MŠ si môže rodič vyzdvihnúť u učiteliek v triedach  MŠ od 01.04. do 30.04.  2019 alebo stiahnuť z webovej stránky MŠ www.mshrustin.edupage.org. Prihlášku môžete počas toho obdobia odovzdať učiteľkám. Pokiaľ rodič žiadosť predložil minulý rok a dieťa nebolo prijaté, nie je potrebná nová žiadosť. Len v prípade zmeny zdravotného stavu je potrebné predložiť potvrdenie od detského lekára a od špecialistov, ktorý majú dieťa  v svojej starostlivosti. Po rozhodnutie musíte prísť osobne za zastupujúcou riaditeľkou, môžete prísť s dieťaťom a je potrebné priniesť prefotenú kartičku poistenca. Rozhodnutia o prijatí dieťaťa do MŠ budú vydávané v určité dni a v určitý časový úsek (prosíme aby ste čas tolerovali, vzhľadom na to, že zastupujúca riaditeľka pracuje aj v triede a vtedy sa vám nemôže venovať):


            od  20.05.2019  do  24.05.2019  (čas od 10:30 hod.  do 14:30 hod.)
            od  27.05.2019  do  31.05.2019  (čas od   8:00 hod.  do 12:00 hod.)

            Riaditeľka má právo vydať rozhodnutie najneskôr do konca júna 2019.  Dieťa do MŠ je možné prijať na akúkoľvek dobu, ktorú v žiadosti uvedie zákonný zástupca. Ak v žiadosti nebude uvedená doba, dieťa sa do MŠ prijíma na celé predškolské obdobie a rozhodnutie
            sa vydáva len raz. Ak bude dieťa do MŠ prijaté na adaptačný, resp. diagnostický
            pobyt (t.j. na dobu určitú), po jeho ukončení predkladá zákonný zástupca dieťaťa novú žiadosť a následne vydá riaditeľka MŠ nové rozhodnutie o prijatí do MŠ. Súčasťou
            žiadosti o prijatie dieťaťa do MŠ je aj potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa.
            Ak ide o dieťa so špeciálnymi výchovno –vzdelávacími potrebami, dieťa so zdravotným znevýhodnením, je povinný zákonný zástupca predložiť okrem žiadosti, potvrdenia o zdravotnom stave dieťaťa aj vyjadrenie odborných zamestnancov CPPPaP. Ak sa jedná o dieťa so špeciálnou diagnózou (zmyslovou, alebo telesnou odchýlkou) rozhoduje riaditeľ o prijatí takéhoto dieťaťa až po vyjadrení príslušného odborného lekára.
            Do MŠ sa prijímajú deti zdravé, ktoré dosahujú požadovanú úroveň v oblasti hygienických návykov a sebaobsluhy (používanie WC-žiadne plienky, samostatnosť pri obliekaní a stravovaní), deti mladšie ako tri roky môžu byť prijaté, ak sú vytvorené vhodné podmienky (nie je naplnená kapacita detí v triede).

          • PONOŽKOVÁ VÝZVA

          • Milí rodičia, 21.marec je svetový deň DOWNOVHO SYNDRÓMU a my sa chceme tento rok zapojiť s deťmi do ,,ponožkovej výzvy" a tak podporiť ľudí s týmto hendikepom. Výzva spočíva v tom, že v tento deň si obujeme ponožky rôznych farieb (každá ponožka je iná).Tento deň -21.marec je vybratý symbolicky, pretože ľudia s Downovým syndrómom majú 21. chromozóm odlišný .. je ztrojený.
            Idete do toho s nami ? :) 

          • Návšteva knižnice Antona Habovštiaka v DK

          • Do galérie Návšteva knižnice Antona Habovštiaka v DK boli pridané fotografie.

            Keďže máme MAREC-mesiac kníh, snažíme sa viac deťom sprístupniť poznávanie kníh a vytvárať v nich záujem o ne. A k tomu pravdaže patrí aj návšteva nejakej knižnice. Okrem našej knižnice v MŠ už niekoľký rok naši najstarší škôlkári navštevujú knižnicu v Dolnom Kubíne. Nasadlo sa do autobusu a hoci bolo nepekné počasie, deti deň prežili v úsmevom a s nadšením. Ďakujeme knižnici Antona Habovštiaka a tetám knihovníčkam,ktoré nám taký zážitok umožnili a  venovali nám svoj čas.

          • Jarné prázdniny

          • Milí rodičia, vzhľadom na momentálne chorobné obdobie, vďaka ktorému sú náchylné na zdravie nielen deti ale i zamestnanci MŠ, je prevádzka MŠ počas jarných prázdnin (04.03.2019- 08.03.2019) prerušená. Bude sa realizovať dezinfekcia priestorov a hračiek. Stretneme sa v pondelok 11.03.2019

          • Sférické kino

          • Do galérie Sférické kino boli pridané fotografie.

            Sférické kino už aj v našej MŠ...skvelý zážítok nielen pre deti, ale i pre nás dospeláčky :). Vzduchom naplnená kupola, v nej pekne uložené deti a krásny príbeh o spoznávaní vesmíru. 

          • Snehuliak

          • Do galérie Snehuliak boli pridané fotografie.

            ,,Postavím si snehuliaka na najvyššom brehu, postavím si snehuliaka z bielučkého snehu...."

          • Posedenie pri stromčeku

          • Do galérie Posedenie pri stromčeku boli pridané fotografie.

            Zas po roku sa nám rozžiaril vianočný stromček a mohli sme si spoločne užiť predvianočnú atmosféru s ,našimi-vašimi, deťmi :)Hoci nás trocha prekvapila zvýšená chorobnosť, ale neodradilo nás to a zorganizovali sme to v jedálni našej MŠ. Deti sa predviedli programom plným krásnych vianočných piesní, kolied, básní a vinšov. Nechýbal aj nejaký ten veselý tanček...Verím, že všetci zúčastnení si troška oddýchli, zabavili sa a pochutnali si aj na výbornom koláči, ktorý nám upiekli šikovné tety kuchárky.Ďakujem kolegynkám za namáhavú prípravu :)

          • Návšteva sv. Mikuláša

          • Do galérie Návšteva sv. Mikuláša boli pridané fotografie.

            Zdá sa, že sme boli opäť celý rok dostatočne dobrí...a tak k nám zavítal svätý Mikuláš :) Strach a slzičky
            v očkách vystriedali veľké sľuby ako každý rok 
            :) Ale aj tak sme čertíkovi nikoho nedali !

          • OLAF

          • Do galérie OLAF boli pridané fotografie.

            A zas nás nesklamal.. hoci nám sneh zmizol, prestalo mrznúť, predsa len nesklamal a prišiel nás pozrieť kamarát zo Snehového kráľovstva. Jasné, že ho každý škôlkar poznal, len škoda že málokto mal odvahu dať mu niečo, čo má veeeeľmi rád...objatie :) Veľmi pekne ďakujeme